Goud voor geld verzilveren bij een inkoper

Veel mensen in Nederland hebben wel ergens in een lade iets van goud liggen. Bijvoorbeeld gouden sieraden, of een bijvoorbeeld een gouden munt uit een erfenis. Zonde als dat zomaar in uw lade ligt, want goud is namelijk geld waard. Misschien heeft u op televisie wel eens een reclame gezien waarin u wordt opgeroepen om uw goud in te wisselen voor contant geld. Maar hoeveel is een sieraad nu eigenlijk waard? In dit artikel een korte uitleg hierover.

Goud achter de hand hebben

goud klompje
Een mooi stuk goud.

Het kan zeker interessant zijn om dit goud achter de hand te hebben. Als u eens geld nodig heeft kunt u het omwisselen voor cash. Maar de goudkoers fluctueert natuurlijk wel. Bij een hogere goudprijs ontvangt u uiteraard een hoger bedrag voor het goud dan bij een lagere goudprijs. Iets om in gedachte te houden. Mogelijk is het nu dus een goed moment om uw goud te verzilveren (dat was direct een klein woord grapje).

Op het internet kunt u de huidige goudkoers vinden. Deze koers is van diverse zaken afhankelijk. Bijvoorbeeld van de hoeveelheid goud die op de markt is. Ook zie je vaak dat in tijdens van financiƫle crisis de goudprijs juist stijgt. De afgelopen jaren was de goudprijs flink gestegen waardoor veel mensen ervoor kozen om hun goud in te wisselen voor contant geld. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld bij de Goudwaag uit Den Haag terecht.

Hoeveel is uw goud waard?

Sieraden en munten bevatten eigenlijk nooit puur goud. Het wordt vaak met andere metalen versmolten. De goudprijs op internet te vinden is voor puur goud. U dient dus eerst te achterhalen hoeveel puur goud uw stuk precies bevat. Daar kunt u het aantal karaat voor gebruiken. Zo kunt u op basis van het gewicht de exacte hoeveelheid puur goud uitrekenen.

Krijgt u die prijs ook bij een inkoper?

goud is geld waard
Hoeveel zouden uw gouden sieraden waard zijn?

Een inkoper van goud zal er zeker voor kunnen zorgen dat u een goede prijs ontvangt. Maar deze bedrijven zijn geen filantropen. Ze kopen het goud in om er zelf ook aan te verdienen. Daarom zal die prijs vaak lager zijn dan u op internet kunt vinden. Op zich logisch, maar wel goed om van te voren te realiseren. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Toch is het ook interessant om te vergelijken tussen inkopers. U wilt natuurlijk de beste prijs ontvangen voor uw gouden sieraden of munten.

Er zijn natuurlijk ook barnsteen sieraden, die ook redelijk wat geld waard zijn. Deze kunt u ook omwisselen voor content geld.